Intrebare: Sunt o mama care MUNCESTE IN STRAINATATE, sunt divortata iar copilul este in tara. Prin sentinta judecatoreasca, copilul locuieste in mod statornic la domiciliul meu, actualmente ingrijindu-l parintii mei. Doresc sa il aduc aici, cu mine, pentru a-l inscrie la scoala si a-l integra in societatea occidentala, pentru a putea sa-i asigur un viiitor mai bun. Fostul sot se opune atat vointei mele cat si a copilului nostru, nevrand sa-si dea acceptul pentru parasirea granitelor tarii. Se poate rezolva aceasta situatie prin mediere?
  

Raspuns: Orice situatie, indiferent de cat de complicata ar parea, isi are rezolvarea printr-o anumita modalitatea. Astfel, si aceasta problema, se poate rezolva apeland la institutia medierii. 

Trebuie sa aveti incredere in experienta si profesionalismul mediatorului care, odata contractandu-i-se serviciile, va face tot ce ii va sta in putere pentru a solutiona, pe cale amiabila, un astfel de conflict. Si asta indiferent de cat de mare vi se pare vehementa cu care sotul se opune sau cat de bine „argumentata” este atitudinea acestuia in privinta acordarii semnaturii pentru ca minorul sa paraseasca tara, in conditii de legalitate, pentru a se integra, inca din copilarie, in sistemul valorilor occidentale, alaturi de mama sa.

Concret, mediatorul va inteprinde toate demersurile pentru a sta de vorba cu tatal, eventual si cu minorul, astfel incat sa cuprinda si sa inteleaga toate aspectele situatiei care au condus la conturarea conflictului, sa inlature si/sau sa atenueze cauzele acestora astfel incat, prin Acordul de Mediere, urmarind interesul superior al minorului, sa poata solutiona problema.

Acordarea semnaturii pentru ca minorul sa poata parasi granitele tarii poate constitui o etapa intermediara in vederea stabilirii domiciliului permanent al minorului in strainatate, la locuinta mamei (a celuilalt parinte), in conditii de legalitate, urmarindu-se interesul superior al minorului si beneficiile de care va profita acesta, odata cu integrarea intr-o societate cu mult mai buna decat a noastra. 
Cu stima, 
Birou de Mediator Negreanu Aurelian Catalin

Romania 430222
 Baia Mare, Str. George Cosbuc 27/13

GSM Tel: 0740 827 827

WhatsApp & Viber : 00 4 0740 827 827

Skype: Mediator Negreanu Aurelian Catalin

website: http://www.mediatorbaiamare.wordpress.com

email: mediatornegreanu@gmail.com

Facebook: Negreanu Aurelian Catalin (mediator) 

Twitter: Mediator Baia Mare

LinkedIn: Negreanu Aurelian Catalin – Mediator

© Ideile si conceptele cuprinse in prezentul material se supun rigorilor legii privind drepturile de autor si nu pot fi insusite sau folosite fara acordul autorului.

#divorteazaonline

Share This